Опубліковано: 23 Листопада, 2023. Переглядів: 277


Вражаюча цифра. Демограф сказала, скільки українців зараз за кордоном

На сьогодні майже дев’ять мільйонів українців перебувають за межами України, з них близько трьох мільйонів – трудові мігранти.

Про це сказала директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Елла Лібанова під час сьомого Українського жіночого конгресу, повідомив “Укрінформ“.

“За найбільш вірогідними оцінками Євростату, сьогодні у країнах ЄС перебувають 4,2 мільйона українських воєнних мігрантів”, – сказала демограф.

Близько мільйона наших співгромадян перебувають у Великій Британії, США, Канаді та інших країнах.

За даними Верховного комісара ООН з питань біженців, у Російській Федерації перебувають 1,2 млн українців, сказала Лібанова.

“До цього додаймо ще приблизно 2,5-3 мільйони трудових мігрантів, виїзд з України яких не має прямого стосунку до початку війни”, – сказала демограф.

Елла Лібанова висловила сподівання, що частина тих, хто через війну був змушений виїхати за кордон, обов’язково повернуться додому.

Для цього, на її думку, потрібна низка чинників: безпека, робочі місця з гідною оплатою праці та житло.

Демограф також зауважила, що після перемоги України у війні, коли відкриються кордони, може виникнути ситуація, що певний відсоток чоловіків поїде до своїх сімей за кордон.

“Моя мрія – щоб повернулися 50 відсотків (тих, хто виїхав за кордон). Якщо повернеться 60 відсотків, я буду найщасливішою людиною в Україні”, – сказала Елла Лібанова.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...