Опубліковано: 19 Лютого, 2021. Переглядів: 460


Закарпатці почали отримувати платіжки за електроенергію із врахованою компенсацією (ВІДЕО)

Платіжки за електроенергію із врахованою компенсацією почали отримувати споживачі. Про це сказала директорка “Закарпаттяенергозбуту” Наталія Німець. За її словами, такі платіжки отримають ті, хто оплачував за електроенергію за зниженим тарифом до 1 січня.

Це люди, які користуються електроопаленням, мешканці багатоквартирних негазифікованих будинків та багатодітні сім’ї.

Нагадаємо, з 1 січня для всіх споживачів уряд встановив єдину ціну за кіловат енергії — 1 гривня 68 копійок.

Світлана Гаврилець живе у приватному будинку. Його обігріває грубкою на дрова, або електрокалориферами. Жінка каже: сім років користувалась можливістю платити за зниженим тарифом за електроенергію.

“Вдень опалюю дровами, а вночі вмикаю камін. Бо раніше було, що 3000 кВатт було по 90 копійок. А тепер з січня місяця підняли тарифи: я не можу з двох тисяч пенсії й ліки купити, та й їсти щось треба. А так виходить, що треба тільки воду пити, інакше в мене не вийде”, — сказала пенсіонерка.

За словами жінки, до підняття ціни за електроенергію взимку вона сплачувала 700 гривень у місяць. Платіжку за січень поки не отримала.

“Тепер виходить, що ціну підняли у два рази, то це буде 1 400 гривень. А пенсії 2100 маю, як інвалід третьої групи”, — сказала жінка.

Каже: сподівається на те, що Уряд перегляне ці тарифи і почує пенсіонерів.

Постанову щодо компенсації для споживачів, які потрапляють під знижений тариф, Уряд прийняв 1 лютого, каже директорка ТОВ “Закарпаттяенергозбут” Наталія Німець. Та компенсації, за її словами, споживачі отримають і за січень.

“Вони мали в опалювальний період з 1 жовтня по 1 квітня вони мали пільговий тариф за 90 коп. за спожитий обсяг до 3000 кВатт/години. Враховано і проведено компенсацію за різницю в тарифі. І на сьогодні ці споживачі отримали рахунки, і ще отримують в яких буде вказана сума компенсації, яку Держбюджетом повернено за рахунок різниці тарифу”, — сказала директорка.

За словами Наталії Німець, компенсацію споживачам нарахують автоматично, звертатися до постачальника з цього приводу не потрібно. Її надають на період опалювального сезону першого кварталу 2021 року.

Суспільне Закарпаття


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...