Опубліковано: 3 Листопада, 2023. Переглядів: 651


Щоб усі запищали і побігли: лідер секти “АллатРа” закликав бомбити захід України. Оприлюднене аудіо

Лідер секти хоче, щоб Росія била по Заході України. Він воліє, щоб в українців з’явився страх, розпач та паніка.

Лідер антиукраїнської псевдорелігійної секти «АллатРа» закликав бомбити західну Україну, передають ЗМІ.

Відповідне аудіо розмови оприлюднила Служба безпеки України.

«Зараз би я погрався. Поки на сході усе не кінчилося. Я би почав бомбити Західну, щоб усі запищали і побігли. Не треба туди ідти, її треба п…ти. І тоді почнеться переполох. Вони ж всі ломануться, хто куди…» – вважає окупант.

Лідер секти воліє, аби в українців з’явився страх та розпач.

Аудіозапис заклику лідера секти можна послухати тут.

Пресслужба СБУ повідомила, що в рамках багатоетапної спецоперації в Україні правоохоронці заблокували підривну діяльність понад 20 осередків антиукраїнської псевдорелігійної секти «АллатРа». Учасники секти під виглядом «місіонерства» виправдовували війну Росії проти України, а також публічно просували Кремлівську ідею щодо створення «союзу слов’янських народів» під керівництвом Москви.

«Фігуранти організували чітку ієрархічну структуру та власні «представництва» в кожному обласному центрі нашої держави. Ці осередки «АллатРа» масово закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та розповсюджувати ідеї Кремля», – йдеться у повідомленні.

Як саме секта «АллатРа» працювала проти України

Для пошуку однодумців та поширення проросійських поглядів фігуранти створили власний ютуб-канал, який налічує майже пів мільйона користувачів. Також організатори «АллатРа» запустили мережу власних медіа та інтернет-ресурсів, телеграм-каналів та сторінок у соцмережі «ТікТок». Там вони публікували пропагандистські «дописи» та відео, просуваючи прокремлівські наративи через ідеї так званого «благотворчого суспільства».

Серед іншого – вони агітували за те, щоб російські окупанти здійснювали масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі українських міст. У ході розслідування отримано беззаперечні докази вини керівництва та активних учасників «АллатРа» .

За даними слідства, лідери угруповання незаконно виїхали за кордон ще навесні 2022 року, використовуючи підроблені документи про зняття з військового обліку. Перебуваючи в одній із європейських країн, вони дистанційно продовжували керувати своєю злочинною організацією в Україні. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти підривної діяльності «АллатРа» на користь країни-агресора.

Крім того, встановлено, що за період свого існування проросійська секта створила власні «філії» на території РФ, Білорусі та ще декількох країн Європи, Центральної Азії та США. Під час обшуків в «осередках» секти та у помешканнях фігурантів на Київщині, а також у Дніпропетровській, Кіровоградській, Волинській, Сумській та Харківській областях виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, літературу, документи та інші докази незаконної діяльності.

На підставі зібраних доказів керівництву та учасникам «АллатРа» готується повідомлення про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1, ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
ст. 436-1 (пропаганда комуністичного тоталітарного режиму);
ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...