Опубліковано: 30 Жовтня, 2023. Переглядів: 282


Повістки в “Дії”: міністр Федоров зробив заяву

Віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що українці не будуть отримувати повістки через сервіс Мінцифри “Дія”.

Також він розповів, яка саме інформація міститиметься у е-Реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг”.

“Мені здається, що поки я працюю міністром, то все, про що ми говоримо – ми потім дотримуємося наших слів. Тому можу сказати вам впевнено, що не буде повісток в “Дії”, – зазначив Михайло Федоров в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Нагадаємо, на початку жовтня нардеп, секретар комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко говорив, що для запровадження електронних повісток в Україні треба вносити зміни у законодавство.

Раніше Михайло Федоров неодноразово заперечував інформацію про вручення повісток через “Дію”. Посадовець наголошував: “Послуги немає ані в розробці, ані в планах. Зберігайте спокій”.

Реєстр “Оберіг”: військкомати володіють електронною інформацією

За словами міністра, реєстр “Оберіг”, який містить інформацію про військовозобов’язаних, насправді не з’явився під час повномасштабного вторгнення, а працював ще до цього.

“По суті, кожен військкомат володіє інформацією про військовозобов’язаних, але цю інформацію зберігає в цих папочках. Перша задача була – це відцифрувати ці папочки, внести їх в систему, для того, щоб ця інформація була онлайн. І коли ви приходите до військкомату, вона вся була в вашій справі і не потрібно було шукати цю інформацію”, – пояснив принцип роботи е-Реєстру міністр Федоров.

Він додав, що це дозволяє ЗСУ в режимі реального часу розуміти, що взагалі відбувається з мобілізацією, скільки є військовозобов’язаних, де вони навчалися тощо. За словами Михайла Федорова, вже відцифровано понад 90% саме цієї інформації.

“Тепер все буде побудовано таким чином, що коли людина приходить у військкомат, вже відразу інформація знаходиться в цій системі. По суті, це автоматизація роботи військкоматів, яка прибирає ці черги, віконця тощо. Це про сервіс в самому військкоматі”, – зазначив міністр.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...