Опубліковано: 21 Жовтня, 2023. Переглядів: 369


Від якого продукту може статися інсульт

Їжа може значно підвищити ризик виникнення інсульту.

Щоб уникнути цієї проблеми, потрібно виключити з раціону продукти, що підвищують кров’яний тиск. Особливо, якщо людина схильна до ризику інсульту, передає Express.co.uk.

“Високий кров’яний тиск і підвищений рівень холестерину є найбільшими факторами ризику інсульту та інфаркту.

Кількість солі в раціоні особливо важлива в певних станів здоров’я та захворювань. Це відноситься і до інсульту – небезпечного для життя невідкладного стану, що виникає при припиненні кровопостачання частини мозку”, – каже лікар і експерт у сфері здоров’я Сара Джарвіс.

Потрібно уникати продуктів з високим вмістом солі.

“Надлишок рідини тисне на стінки ваших артерій, які несуть кров від вашого серця по всьому тілу і призводить до підвищення артеріального тиску. А воно може привести до закупорки артерій, які постачають кров у наш мозок – іншими словами, до інсульту”, – дохідливо пояснила експерт”, – зазначила вона.

Оброблені та копчені продукти, такі як салямі, копчена риба, делікатеси та ковбаси, містять дуже багато солі. Сюди ж відносять солоні закуски, такі як чіпси та горіхи, нагадала вона.

“Більша частина солі, яку ми їмо, надходить з менш очевидних джерел – консервованих супів і тушкованих страв, підлив, соєвого соусу, кетчупів, приправ і солінь, піци, готових страв і навіть хліба”, – зазначила вона і додала, що важливо вибирати продукти з низьким вмістом солі, щоб мінімалізувати ризик інсульту.

Добова норма вживання солі становить всього шість грамів.

Щоб знизити ризик інсульту доктор Джарвіс також радить регулярні фізичні вправи і підтримання ваги в нормальних межах. А ще важливо кинути палити.

Видимі ознаки інсульту

Обличчя може опуститися на одну сторону. Людина не може посміхатися, рот чи око можуть опуститися.

Не в змозі підняти обидві руки і утримувати їх у такому положенні через слабкість або оніміння однієї руки.

Мова може бути невиразною або спотвореною. Або людина взагалі не може говорити. Також можуть виникнути проблеми з розумінням того, що ви їй говорите.

Якщо є такі ознаки, то варто негайно викликати бригаду швидкої допомоги, оскільки втрата часу загрожує смертю для пацієнта.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...