Опубліковано: 29 Жовтня, 2020. Переглядів: 263


Оподаткування заробітчан: чим загрожує збільшення суми платежів

Кількість легальних трудових мігрантів буде зростати. Додаткове оподаткування заробітчан спровокує сильний відтік українців за кордон.

“Фіскальна служба заявила, що трудові мігранти заробляють $12 млрд на рік і грошима з державою не діляться. Вони самі собі копають могили. При кожному уряді виникає новий чиновник, який хоче всіх обкласти податками”, – говорить президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштуванняВасиль Воскобойник для UBR.ua.

У свою чергу польський уряд розглядає зміни в міграційному законодавстві, чим спростить можливість отримання “карт побиту” для трудових мігрантів.

“За даними на серпень 2020 року, 507 тис. українців стали платниками в польський Фонд соціального страхування. Це історичний рекорд. Очевидно, що цифра буде тільки рости”, – зазначив Василь Воскобойник.

За останні 4 роки кількість легальних трудових мігрантів зросла в три рази.

“Все частіше люди, які працювали там нелегально, оформляються офіційно. Якщо ти платиш податки, то відразу отримуєш відповідні трудові гарантії. В цей же час Україна заявляє про бажання обкласти всіх податками. З’являється ще один стимул забрати сім’ю і виїхати за кордон “з кінцями”, – зауважив Василь Воскобойник.

Експерт радить дивитися чиновникам на крок вперед. За даними Інституту демографії за 2018 рік, щорічно кількість працездатного населення в Україні скорочується на 200 тис. без урахування трудової міграції.

З його слів, до кінця 2030 року кількість працездатного населення може скоротитись на 2,9 млн осіб.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...