Опубліковано: 29 Вересня, 2023. Переглядів: 499


“Київ не отримає ні копійки” – Угорщина поставила ЄС ультиматум

Україна не отримає “жодної копійки” з бюджету Євросоюзу, доки Угорщина не отримає повне фінансування.

Про це на урядовому брифінгу заявив очільник адміністрації прем’єра Угорщини Сергій Гуяш. Для фінансової допомоги Україні потрібна згода всіх країн-членів ЄС, тому угорська влада фактично загрожує всьому Євросоюзу, передає Obozrevatel.

“Для зміни бюджету ЄС потрібна одноголосна підтримка всіх членів блоку. Країна, яка не входить до ЄС (Україна – Gazeta.ua) не отримає жодної копійки, поки країна, яка входить до ЄС (Угорщина – Gazeta.ua) отримає все, що їй належить згідно із законом”, – цитує видання заяву чиновника.

Угорщині заморожують виплати через порушення демократичних принципів, корупцію, порушення прав людини в країні. Таким чином, країни ЄС намагаються змусити угорську владу повернутися до демократичних принципів.

У грудні 2022 року низка країн ЄС наполягала на тому, аби заблокувати виплати Угорщині. Йдеться про €6,3 млрд. Причиною такого рішення стало порушення демократичних стандартів у країні. Раніше Угорщина отримувала кошти від ЄС у відповідь на розблокування важливих рішень (наприклад, санкції проти РФ, погодження фінансової підтримки України).

У Європейському Союзі кожна країна-член має право вето. Це призвело до того, що проросійська позиція угорської влади блокує прийняття пакетів санкцій ЄС проти Росії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...