Опубліковано: 27 Вересня, 2023. Переглядів: 636


Шойгу назвав рік, до якого триватиме війна в Україні

За інформацією російських пропагандистських ЗМІ, на засіданні колегії російських генералів 26 вересня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що “поставлені цілі будуть досягнуті до 2025 року”.

“Продовжуємо нарощувати бойову міць Збройних сил, у тому числі коштом постачання сучасного озброєння та вдосконалення підготовки військ з урахуванням досвіду “спеціальної військової операції”. Послідовна реалізація заходів плану діяльності до 2025 дозволить досягти поставлених цілей”, — сказав російський міністр Шойгу на колегії Міноборони РФ у вівторок.

Під час засідання він також пофантазував про “великі втрати України”.

За інформацією Шойгу, за останній місяць українська армія втратила понад 17 тисяч військових і понад 2,7 тисячі одиниць військової техніки. Серед нібито втраченого озброєння окупант назвав сім БМП Bradley, два німецьких танки Leopard та один Challenger.

Тим часом інсайдерське джерело в Кремлі стверджує, що Володимир Путін дав міністру оборони Росії Сергію Шойгу термін в один місяць до початку жовтня 2023 року, щоб поліпшити ситуацію на лінії фронту, зупинити українські контрнаступи і змусити російські війська повернути собі ініціативу. Про це йдеться в одному з останніх звітів ISW (американського Інституту вивчення війни).

Така заява інсайдера може вказувати на те, що російське військове командування, можливо, віддає накази про невпинні контратаки в надії змусити український контрнаступ завершитися, навіть ціною високої ціни для російського військового потенціалу.

Аналітики Інституту пишуть, що вже спостерігали випадки, коли російське Міністерство оборони, боячись втрати прихильності Путіна, звільняло командирів, які говорили “чесні, але негативні речі”. Наприклад, таким був невдалий для російської армії наступ на Вугледар у лютому 2023 року.

У G7 вважають, що війна в Україні триватиме роками

Сполучені Штати Америки та їхні союзники з “Великої сімки” сходяться на тому, що війна в Україні може тривати ще декілька років. Про це 19 вересня повідомило видання Bloomberg.

Високопоставлений чиновник однієї з європейських країн G7 заявив в коментарі журналістам видання, що війна може тривати ще шість-сім років, пише американське видання.

“Представники G-7 обговорили більш темну перспективу під час вечері в кулуарах засідання ООН у понеділок увечері та погодилися, що конфлікт, ймовірно, триватиме в середньостроковій або довгостроковій перспективі, повідомив журналістам у вівторок високопоставлений чиновник Державного департаменту США”, — йдеться у матеріалі.

Про те, що війна в Україні може затягнутися на роки, також повідомляє Sky News. Дипломат, який вирішив не називати свого імені, але який при цьому є чинним співробітником Державного департаменту США, повідомив подробиці із зустрічі міністрів закордонних справ G7 минулої ночі.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...