Опубліковано: 26 Вересня, 2023. Переглядів: 390


Відставку голови Закарпатської облради підтримують майже всі депутати – ЗМІ

На сесії Закарпатської облради, яка відбудеться у середу 27 вересня, таки знімуть голову облради Володимира Чубірка.

Ми повідомляли про те, що на сесію винесуть голосування про довіру голови облради і що Чубірко має намір перенести сесію.

Про це пише видання РІО.

Однак згодом сам Чубірко спростував інформацію про перенесення сесії, але в той же час натякнув, що його “знімають” вже протягом року і ніяк не знімуть.

Тим не менше, вже вчора появилася інформація, що Володимир Чубірко, щоб не очікувати ганьби на сесії, вирішив написати заяву про звільнення з посади. Але все одно зробив він це запізно, бо після погодження на більшості комісій перед сесією депутати вже затвердили резолюцію про недовіру голові облради.

Чому ж так сталося? Чому Володимир Чубірко буде відсторонений?

Зміна голови обласної ради є цілком закономірною. Ще у 2021 році група нардепів у ВР «Довіра» під керівництвом Василя Петьовки цинічно порушила домовленості, які сама ж сформувала з ОфісомПпрезидента щодо політичної архітектури Закарпаття. Тоді за ініціативи Петьвки, Лунченка, Горвата та Балоги з посади голови облради було знято представника Слуг Народу Олексія Петрова і на його місце було обрано Володимира Чубірка, який був та залишається маріонеткою Василя Петьовки.

Відповіддю Офісу Президента був Віктор Микита, якого призначив Володимир Зеленський на посаду голови ОДА з завданням викрити корупційні оборудки нардепів з групи «Довіра» на Закарпатті, зупинити політичну гегемонію, яка гальмувала прогрес регіону на десятки роки та відновити роботу президентської вертикалі на всіх рівнях.

На думку політологів, те що відбувається зараз повинно було відбутися ще у 2022 році, однак війна внесла свої корективи, через які Віктор Микита не формував події щодо зміни політичного ландшафту області.

Зараз майже усі депутати обласної ради та переважна більшість громад Закарпаття ставлять ставку на Микиту, як єдину системну та зрозумілу для них одиницю, обираючи гру «за правилами» та політичне виживання, а не кріпацтво та міфічні блага, які 20 років пропонує команда Петьовки-Лунченка.

Одним словом, завтрашня відставка Володимира Чубірка буде лише закономірною формальністю.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...