Опубліковано: 16 Вересня, 2023. Переглядів: 285


У Росії потужно вибухнула ракета “Кинджал”. Винищувач загубив її під час атаки на Україну (ВІДЕО)

У соцмережах з’явилось відео, на якому зафіксований сильний вибух – у повітря піднімається чорний дим. Як пишуть росЗМІ, такий вибух стався у Тульській області РФ.

Вибух був запланованим: так у Росії знищили гіперзвукову ракету “Кинджал” вартістю 250 млн рублів (близько 95 млн грн), яку загубив винищувач під час атаки на аеродром в Івано-Франківській області 11 серпня. Нагадаємо, тоді загинув 8-річний хлопчик.

У Росії підірвали ракету, бо… загубили її

Ракета, підірвана в Тульській області, була гіперзвуковим комплексом “Кинджал” вартістю 250 мільйонів рублів.

Хвалена суперзброя була втрачена 11 серпня під час ранкової атаки на аеродром в Івано-Франківській області. Тоді один з МіГ-31К просто «скинув» ракету, нібито через ненормальну роботу системи, інформує російський телеграм-канал ВЧК-ОГПУ.

Видання пише, що, за всіма ознаками, ракету навіть не шукали. Військові, за звичкою, повідомляли про успішне ураження всіх цілей, але тульські агрономи 12 вересня знайшли у полі дивний предмет. За півтора кілометрах від села Бірюльовка тракторист побачив ракету. На місце події викликали одразу всіх силовиків району, а також представників виробника X-47M2.

Після огляду інженери дійшли до висновку, що перевезти з Тули і зібрати заново гіперзвукову ракету неможливо, тому було прийнято рішення підірвати залишки ракети.

Вибух у Тульській області. Для евакуації залучили 7 автобусів

Жителі Тульської області кілька днів тому повідомили про сильний вибух. Місцеві ЗМІ писали про знищення боєприпасів військовими. Однак, йшлось саме про знищення “Кинджала”.

Жителі декількох сіл Тепло-Огаревського району Тульської області були раптово евакуйовані. Як повідомляє Baza, 7 автобусів приїхали за жителями сіл Бродилівка, Заріччя, Іванівка та Бірюлівка і вивезли людей з їхніх домівок. Кажуть, що не дозволяли брати з собою домашніх тварин.

Евакуювати жителів найближчих сіл вирішили для того, щоб уникнути будь-яких негативних наслідків. Незважаючи на те, що поблизу нікого не було, жителі населених пунктів все ж почули гучний звук вибуху, після чого викликали поліцію. Руйнування пройшли без інцидентів, ніхто не постраждав.

Додамо, під час атаки 11 серпня росіяни випустили по території України чотири “Кинджали” з чотирьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської та Липецької областей Росії. Сили ППО збили один “Кинджал” у Київській області. Решту три гіперзвукові ракети вдарили неподалік аеродрому на Івано-Франківщині, було влучання однієї з ракет у житловий сектор. Внаслідок удару росіян загинув 8-річний хлопчик, ще кілька людей були травмовані.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...