Опубліковано: 13 Вересня, 2023. Переглядів: 398


Українські біженці масово залишають Польщу. Які головні причини

З серпня минулого року кількість зареєстрованих українських біженців в Польщі зменшилася на понад 350 тис. осіб.

Водночас у Німеччині кількість біженців зросла на понад 410 тис.

Про це з посиланням на дослідження міграційної платформи EWL повідомила “Європейська правда“.

Згідно з даними Євростату, на кінець червня цього року у Німеччині зареєстрували приблизно 1,1 млн громадян України, тоді як у Польщі ‒ майже 975 тис.

“Це означає, що з серпня 2022 року кількість зареєстрованих біженців у Польщі зменшилася на понад 350 тисяч. осіб, а в Німеччині – зросла на понад 410 тис. в той самий час”, ‒ сказано у дослідженні.

Наявність друзів і знайомих у Німеччині, вищі заробітки та соціальні виплати є основними причинами, чому українські біженці залишають Польщу і їдуть до Німеччини.

Дослідження показує, що на рішення біженців переїхати з Польщі до Німеччини найбільше вплинув соціальний фактор – наявність друзів і знайомих у Німеччині (43%).

Також серед факторів ‒ матеріальні питання, а саме привабливіші соціальні виплати в Німеччині (42%), можливість накопичення більших заощаджень (38%) і пропозиції роботи з вищою зарплатою (27%).

Загалом опитали 400 повнолітніх громадян України, які приїхали до Польщі після початку війни, отримали статус тимчасового захисту у Польщі, а потім виїхали до Німеччини.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *