Опубліковано: 12 Вересня, 2023. Переглядів: 554


10 000 доларів за незаконний перетин кордону: на Закарпатті затримали інспектора прикордонного загону (ФОТО)

На Закарпатті затримали інспектора прикордонного загону за підозрою у спробі переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон до Словаччини.

Чоловіку може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.

Про це повідомили на сайті Офісу Генерального прокурора.

У відомстві зазначили, що організував схему незаконного переправлення через кордон інспектор прикордонного загону спільно з братом, який проживає на Хмельниччині.

“Вони шукали охочих залишити країну для уникнення мобілізації й обіцяли забезпечити їх переправлення до Словаччини через пункт пропуску в зоні діяльності прикордонного загону. Чоловіки обіцяли підібрати оптимальний маршрут, знайти відповідний транспорт та усунути всі перешкоди для перетину кордону. Свої “послуги” вони оцінили у 10 000 доларів з людини”, — йдеться у повідомленні.

Інспектора прикордонного загону разом з братом затримали під час отримання 120 тис. грн (еквівалент 3 тис. доларів) — частини грошей за організацію незаконного переправлення через кордон жителя Закарпаття. Решту суми чоловік мав сплатити безпосередньо перед перетином кордону, — додають в Офісі генпрокурора.

Затриманим повідомили про підозру у незаконному переправленні людей через кордон за ч. 3 ст. 332 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дев’яти років. Суд обрав для них запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...