Опубліковано: 11 Вересня, 2023. Переглядів: 276


У Росії заарештували головного лікаря Путіна при спробі втечі. “Знає таємниці”

Контррозвідувальна служба ФСБ заарештувала одного з російських медпрацівників Віктора Трухіна. Він знав всі “таємниці здоров’я” президента Путіна. Медика нібито затримали “при спробі втечі”.

59-річний Віктор Трухін протягом останніх 11 років працював директором Санкт-Петербурзького науково-дослідного інституту вакцин та сироваток. Медик зник шість днів тому після того, як його звільнили з керівної посади, звинувативши у шахрайстві.

Про це повідомляє видання The Sun.

Чому ФСБ Путіна затримало лікаря Трухіна?

Видання пише, що Трухін був повністю обізнаний про останні російські дослідження та розробки вакцин, сироваток та бактеріальних препаратів. Інститут, який той очолює, належить ФМБА. Це російський державний орган, який має забезпечувати радіаційну, хімічну та біологічну безпеку країни, а також очолювати охорону здоров’я.

Саме цей Інститут повідомив, що після перевірки за фактами корупції російські правоохоронні органи передали досьє щодо причетності Трухіна до шахрайства. Кримінальну справу проти нього порушили, коли стало зрозміло, що він зібрався виїхати з Росії. По-перше, у нього був нікарагуанський паспорт, по-друге, медик може розповісти багато цікавого про російські вакцини та сироватки.

Як йдеться в матеріалі, справа, яку порушили проти Трухіна, пов’язана з ймовірним платежем у розмірі 4,75 мільйона фунтів стерлінгів південноамериканському інституту біотехнології.

Лікар Путіна про своє звільнення: “Це рішення, на жаль, було не моїм”

Видання повідомило, що Трухіна контррозвідувальна служба ФСБ Путіна заарештувала після спроби втечі за кордон через Білорусь. РосЗМІ стверджують, що його утримують в СІЗО за менш суворим звинуваченням у розкраданні близько 5000 фунтів стерлінгів.

За інформацією медіа, його донька бачила Трухіна в Москві 3 вересня. Він написав прощального листа колективу свого інституту, повідомивши про своє звільнення та сказавши: “Це рішення, на жаль, було не моїм”. Його додатки WhatsApp і Telegram були ненадовго відкриті 5 вересня, але він не вийшов на зв’язок.

Як додають журналісти, інститут Трухіна є передовим у сфері розробки ліків для боротьби з коронавірусом, гепатитом та захворюваннями, що передаються статевим шляхом. Заклад також відіграє провідну роль в експорті російських вакцин та має таємні контракти.

Як стало відомо, найбільшим клієнтом була компанія, що належить близькому другу Путіна Сергію Чемезову, колишньому колезі по КДБ. Чоловік є мільярдером та главою Ростеха, державного високотехнологічного оборонного конгломерату.

Анастасія Крупка, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...