Опубліковано: 8 Вересня, 2023. Переглядів: 340


На Закарпатті впродовж доби затримали 14 військовозобов’язаних чоловіків

На Закарпатті впродовж доби прикордонники Чопського загону затримали 14 чоловіків за спробу незаконного перетину кордону зі Словаччиною.

Про це повідомили на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у Facebook. За інформацією відомства, 13 чоловіків прямували у складі груп, а один спробував перейти до Словаччини самостійно.

Дві такі групи затримали на околиці населеного пункту Оноківці Ужгородського району.

“Троє хмельничан та четверо львів’ян діяли відповідно до “порад”, отриманих із соцмереж. Вони дісталися прикордоння громадським транспортом, а далі мали оселитися на одній із турбаз ближче до кордону, потім обрати оптимальний маршрут. Їх затримав прикордонний наряд відділу “Ужгород”, — йдеться в повідомленні.

“Інші четверо, жителі Харківщини, Донеччини та Запоріжжя, отримали “рекомендації”, як і де перетинати кордон, від знайомих з Ужгорода. Прикордонники виявили правопорушників за 700 метрів від кордону зі Словаччиною на околиці обласного центру”, — йдеться в дописі.

Жителів Дніпра та Черкас затримали на околиці населеного пункту Сіль. За інформацією ДПСУ, чоловіки склали маршрут за онлайн картами, придбали туристичне спорядження. Вони спробували переконати прикордонний наряд, що приїхали на Закарпаття, аби купити автомобіль.

“Останній із затриманих, 30-річний житель Кривого Рогу, був затриманий спільним нарядом співробітників ДПСУ та Нацполіції. Чоловік розповів, що спершу розраховував на допомогу ділка, який обіцяв переправити його через кордон. Коли ж він зрозумів, що його намагаються обдурити, почав шукати маршрут самотужки, аж доки його не затримали правоохоронці”, — повідомили на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Усіх чоловіків затримали й притягнули до адмінвідповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону. Їхні справи розглядатиме суд.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...