Опубліковано: 30 Серпня, 2023. Переглядів: 419


Вибухи лунали в кількох областях: в РФ заявили про одну з наймасовіших атак дронів (ВІДЕО)

Атака безпілотників на Росію у ніч на 30 серпня була однією з наймасовіших з початку повномасштабної війни.

Вибухи прогриміли, зокрема, на аеродромі у Пскові, а також в Орловській, Брянській, Рязанській та Московській області. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Безпілотники також атакували об’єкти в окупованому Севастополі.

У міноборони РФ повідомили, що внаслідок атаки по аеродрому в Пскові жертв не було. Однак, за інформацією російського МНС, там спалахнули повітряні судна військово-транспортної авіації Іл-76. Для ліквідації загоряння задіяли 21 одиницю техніки та 65 осіб.

Повітряний простір над Псковом та областю був обмежений для прольотів літаків, аеропорт Пскова 30 серпня не працюватиме.

У російському міноборони також заявили, що сили ППО нібито збили три українські безпілотники над Брянською областю та один – над Орловською. За інформацією губернатора Андрія Кличкова, загалом над Орловською областю збили два безпілотники.

Два дрони нібито збили й у Рязанській області та один ‒ в Калузькій. Окрім того, один безпілотник, що прямував до Москви, нібито був збитий над територією Рузького району Московської області;

Вночі аеропорти Москви були закриті на прийом та виліт літаків.

Влада РФ визнала атаку на аеродром в Пскові й заявила, що пошкодження отримали чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

Водночас, за інформацією Telegram-каналів, у Пскові також могло зазнати удару розташування 2-ї бригади спецназу ГРУ і паливозаправний комплекс на території аеропорту.

А в Брянську, за даними російських ЗМІ, безпілотник упав на підприємство “Кремній ЕЛ”. Це один з найбільших заводів із випуску мікроелектроніки в РФ.

Telegram-канал “Важные истории” припускає, що для атак могли використовуватися нові українські дрони UJ-22 Airborne або “Бобер”.

Увага! На відео ненормативна лексика!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...