Опубліковано: 26 Серпня, 2023. Переглядів: 504


У Польщі спалах смертельної хвороби: розслідують причетність Росії – ЗМІ

У польському місті Жешув спалахнула смертельна «хвороба легіонерів», загинуло уже 7 людей, заразилися понад 100. Про це пише AP.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі шукають джерело спалаху. Зауважимо, що Жешув є ключовим транзитним вузлом для міжнародної військової підтримки України від початку війни.

Співробітники уже дослідили багато об’єктів в Жешуві, але в першу чергу водогін, звідки, на думку фахівців, могли потрапити бактерії.

Також, розглядають і версію, що це спроба Росії посіяти «паніку» серед союзників України.

«Це фактор, який змусив нас вжити заходів, щоб виключити деякі сценарії», – зазначив заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Щонайменше у 113 мешканців Жешува виявили інфекцію. Серед них є уже перші жертви – 7 хворих померли оскільки страждали на хронічні захворювання та були старшого віку.

Місцева влада та експерти кажуть, що це незвичайна ситуація. На кризовій нараді міська влада прийняла рішення про дезінфекцію хлором і озоном понад 1000 кілометрів водогонів Жешува.

ДОВІДКОВО: Хвороба легіонерів – це легенева інфекція, яка передається через вдихання інфікованих водних бризок, а не через питну воду. Зазвичай спалахи стаються в таких місцях, як готелі, лікарні або офіси, де бактерії потрапляють у водогін, зокрема , через системи кондиціонування або крани і душові кабіни.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...