Опубліковано: 21 Серпня, 2023. Переглядів: 641


Відключення світла у зимовий сезон: у Міненерго зробили заяву

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що енергосистема буде готова для проходження зимового сезону.

Так, відключення світла у зимовий сезон наразі не плануються, але вони можуть стати наслідком нових російських атак.

Про це пише пресслужба Міненерго.

«Енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження опалювального зимового сезону без відключень електроенергії. Але не виключені наслідки ворожих терористичних атак, які мі не можемо прогнозувати», —  сказав Галущенко.

Він додав, що минулої зими українські енергетики багатому чому навчилися з погляду втримання енергосистеми, але удари росії можуть бути модифіковані. Галущенко підкреслив, що у разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріли обмежувати подачу електроенергії споживачам не планують.

«Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер», — додав міністр.

Який був минулий опалювальний сезон?

В «Укренерго» розповідали, що росіяни випустили понад 1200 ракет і дронів по ключових енергетичних об’єктах. Понад 250 із них влучили в ціль та пошкодили 43% магістральних мереж. Різного ступеня ушкоджень зазнали й усі теплові та гідроелектростанції.

Над відновленням пошкоджених об’єктів працювали понад 1500 фахівців. Також керівництво вело перемовини з різними країнами, щоби знайти нове обладнання замість знищеного. «Укренерго» отримало майже 500 одиниць обладнання.

У розвідці Міноборони Великої Британії зазначали, що кампанія росії проти української енергосистеми, найімовірніше, провалилася. росія завдавала ударів по енергооб’єктах із жовтня 2022 року. Масштабні атаки стали рідкістю з початку березня 2023 року, але менші атаки тривають.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що на завершення опалювального сезону 2022–2023 років Україна виходить із профіцитом потужності в енергосистемі та достатніми запасами газу та вугілля. Попри російські атаки, українські енергетики змогли зберегти енергосистему цілісною.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...