Опубліковано: 21 Серпня, 2023. Переглядів: 397


“Ворів у законі” Умку та Лашу Свана судитимуть за “сходки”

В Україні “ворів у законі” на прізвиська “Умка” та “Лаша Сван” судитимуть за організацію злочинних зібрань (сходок) кримінальних елементів.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Обвинувальний акт стосовно суб’єктів підвищеного злочинного впливу скеровано до суду, їм загрожує в’язниця.

“Умка” був коронований у 2014 році, а “Лаша Сван” – “вор в законі” з 1995-го, вони здобули свої “звання” від топ-представників російського кримінального світу.

У травні 2021 року поліція затримала двох найвпливовіших в Україні “ворів у законі”: “Умку” та “Лашу Свана”. Оперативники понад рік документували докази поширення злочинного впливу “ворів в законі”. У них вилучили понад 3,2 млн доларів США злочинного “общака”.

27 грудня 2022 року Нацполіція повідомила, що “Умка” і “Лаша Сван”, перебуваючи у статусі підозрюваних у справі щодо поширення злочинного впливу, для вирішення конфліктів та координації кримінальної діяльності у період з 14.12.2020 до 19.03.2021 організували та взяли участь у трьох злочинних зібраннях на території України. Їх затримали, їм повідомили про підозру за організацію та участь у злочинному зібранні.

Відомо, що на “сходках” фігуранти прийняли рішення про виділення фінансової допомоги з так званого “злодійського общака” на “святкові потреби” криміналітету та “ворів в законі”, які знаходяться у місцях позбавлення волі. Також наділили ширшими “повноваженнями” лідера організованої злочинної групи – збір коштів, одержаних злочинним шляхом на території Одеси.

Слідчі вже закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні.

За погодженням з Офісом генерального прокурора обвинувальний акт стосовно двох осіб, які перебувають у статусі “вора в законі”, скеровано до суду.

“Умка” та “Лаша Сван” обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 255-2 (Організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років із конфіскацією майна.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...