Опубліковано: 9 Лютого, 2021. Переглядів: 1030


Наслідки негоди: з′явилися перші фото підтоплень на Закарпатті (+ФОТО)

Світлини наслідків сильних злив надіслали “Дзеркалу Закарпаття” читачі з Іршавського району.

Розповідають, що у с.Вільхівці працює бригада Іршавської дільниці Берегівського МУВГ, котра відкачує воду, аби не допустити підтоплення вулиць та дворогосподарств місцевих жителів. Зазначається також, що унаслідок розливу р.Боржава затоплює сільгоспугіддя.

Слід зазначити, що на Закарпатті оголосили гідрологічне штормове попередження. Так, за інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, на річках краю очікується подальше підвищення рівнів води.

“Протягом 9 – 11 лютого очікується підвищення рівнів води в нижніх течіях річок (над рівнями на 8 годину 9 лютого): – на р.Тиса – м. Хуст – 0,5-0,8м, можливий вихід води на заплаву 9 лютого (рівень небезпеки жовтий); – на р.Тиса – смт Вилок – 2,0-2,5м в межах корінного русла 9-10 лютого (без негативних наслідків); – на р.Боржава – В.Ремети збережеться вода на заплаві з підвищенням на 0,3-0,6м, підтоплення автодороги Шаланки – В.Ком”яти, сільгоспугідь сіл Заріччя, Сільце, Камянське, В.Комяти, М.Ком”яти, Боржавське, Хмельник, Лукове та Білки 9-11 лютого (рівень небезпеки помаранчевий); – р.Латориця -м.Мукачеве, р.Стара-с.Зняцево, утримання води на заплаві 9-10 лютого (рівень небезпеки жовтий); – на р.Латориця-м.Чоп збережеться довготривале утримання високого шару води на заплаві міждамбового простору з підвищенням рівня на 0,2-0,5м, підтоплення автодороги с.Малі Геєвці – с.Тисянка на лівобережній заплаві 9-11 лютого (рівень небезпеки жовтий); По мірі розвитку синоптичної ситуації, будуть уточнюватись гідрологічні прогнози”, – йдеться у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...