Опубліковано: 12 Серпня, 2023. Переглядів: 4986


В Чехії 18-річний українець зґвалтував дівчину, загорнув в пакет і скинув її зі скелі (ФОТО)

В Чехії в місті Пльзень вісімнадцятирічний українець зґвалтував і намагався вбити п’ятнадцятирічну дівчину. У соцмережах закликали вийти на суботню акцію протесту проти українців.

Проте в поліції уточнили, що хлопець не є біженцем, а вже тривалий час проживає в місті, пише видання Novinky.cz.

Подія сталася в Пльзені на Дубравці.

Зловмисник виманив дівчину погуляти біля річки. Вона знала юнака і погодилася. Але потім він затягнув її в ліс, зв’язав руки, заклеїв рот скотчем і зґвалтував.

“Згодом він порізав її й погрожував смертю”, — описала речниця поліції Міхаела Райндлова.

Після цього він загорнув дівчину в пакет, скинув її зі скелі й втік. Вона сама знайшла допомогу, потім швидка доставила її з травмами до лікарні. Через кілька годин після злочину поліція затримала 18-річного хлопця. Слідчі звинуватили його в замаху на вбивство та зґвалтуванні.

Окружний суд у Пльзені в п’ятницю, 11 серпня, постановив взяти обвинуваченого під варту.

У виданні зазначили, що відтоді, як поліція повідомила про інцидент, у соцмережах почали поширювати коментарі, де користувачі закликали виходити на Пльзеньський марш у суботу, 12 серпня, який нібито буде спрямований проти українців.

“На додаток до вищесказаного, ми можемо підтвердити, що обвинувачений є іноземцем, який проживає тут протягом тривалого часу. Досі правда, що думки – це одне, а поширення ненависті – інше. Це нікому не допоможе. Ненависть є неприйнятною і це наш обов’язок розслідувати всі злочини”, — написала місцева поліція в Twitter.

За офіційними даними місцевих ЗМІ, жодної акції протесту в місті поки що не було.

Мер міста Пльзень Роман Заржицький також прокоментував цю справу.

“Мені дуже шкода дівчину. Як батько дочки такого ж віку, я навіть не можу уявити, через яке пекло вона повинна була пройти. Такому вчинку немає виправдання і навіть найсуворішого покарання для винного буде недостатньо. Було завдано не лише фізичної шкоди, а й психологічної, яку дівчина носитиме з собою все життя. Сподіваюся, що вона буде сильною і якомога швидше все подолає”, – сказав він.

Заржицький скликав позачергове засідання на понеділок, 14 серпня, де він обговорить ситуацію в Пльзені з представниками іноземної, державної й міської поліції та відділу безпеки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...