Опубліковано: 22 Липня, 2023. Переглядів: 330


МВС пояснило, що зміниться в іспитах на водійські права

В ухваленому Верховною Радою законопроєкті №7354 йдеться про можливість самостійно готуватись до складання теоретичного іспиту у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

Також передбачається адміністративна відповідальність у сфері підготовки і допуску водіїв до керування транспортними засобами. Про це повідомив головний сервісний центр МВС.

Закон, у разі підпису президентом, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім пункту щодо самопідготовки.

Зміни, що стосуються самопідготовки набудуть чинності не раніше листопада, повідомили.

Що саме може змінитися у складанні іспитів у сервісних центрах МВС

Кожному можна буде обрати, як готуватись до першого іспиту – теоретичного у сервісних центрах: самостійно чи в автошколі.

Кандидат у водії зможе обирати, як вчити правила дорожнього руху, основи будови транспортного засобу і основи надання домедичної допомоги.

Зараз на цей теоретичний курс передбачено 64 годин лекцій в автошколах.

Без свідоцтва про закінчення теоретичного курсу підготовки, яке видають автошколи, у кандидатів у водії немає права складати теоретичний іспит в сервісних центрах МВС.

“Тобто, незабаром можна буде самостійно готуватись або отримувати свідоцтво про закінчення теоретичного курсу підготовки у навчальному закладі”, – повідомляють.

Але це не означає, що навчання в автошколі стане не обов’язковими взагалі, кажуть в МВС.

Для практичного курсу навчання потрібно буде звертатись до акредитованих навчальних закладів.

Теоретичний і практичний курси

В Україні є чітке розмежування на теоретичний і практичний курси підготовки водіїв.

Поки кандидат у водії не склав успішно теоретичний іспит у сервісному центрі МВС, не можна починати практичну підготовку.

Тобто, поки немає підтвердження, що людина засвоїла правила дорожнього руху, то вона не може сідати за кермо, навіть із інструктором навчального закладу. Це питання безпеки на дорогах.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...