Опубліковано: 19 Липня, 2023. Переглядів: 402


Ремонт дитячого табору “Зачарована долина” на Закарпатті перевіряє Київська прокуратура

Шевченківська окружна прокуратура міста Київ перевіряє факт можливої розтрати бюджетних коштів посадовцями Шевченківської РДА при проведенні публічної закупівлі робіт з ремонту дитячого оздоровчого табору на Закарпатті.

Про це повідомили на сторінці Київської міської прокуратури у Facebook.

За інформацією відомства, Шевченківська РДА на майданчику “Prozorro” провела відкриті торги із закупівлі капітального ремонту дитячого оздоровчого табору “Зачарована долина” на суму понад 7 млн грн. Договір про закупівлю робіт уклали з переможцем 28 листопада 2022 року.

Згідно з договором, за ці кошти у Хустському районі Закарпатської області мали провести капітальний ремонт приміщень, басейнів та благоустрій дитячого табору. З 28 грудня 2022 до 30 грудня 2022 року Управління Шевченківської РДА перерахувало на рахунки підрядника частину оплати — 5, 8 млн гривень.

“Вивченням тендерної документації вбачається завищення цін на будівельні матеріали та роботи, що вказує на можливі факти розтрати та заволодіння бюджетними коштами з боку службових осіб Управління Шевченківської РДА та керівників підрядної організації”, — йдеться у повідомленні.

Оскільки часткові розрахунки провели тільки через місяць після підписання договору, правоохоронці підозрюють, що акти виконаних робіт були підписані та розрахунки були проведені до їх фактичного виконання.

За цим фактом у травні 2023 року окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК України. Покарання, яке передбачає стаття — позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. У справі триває слідство.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...