Опубліковано: 14 Липня, 2023. Переглядів: 463


Збирав розвіддані щодо ситуації на Закарпатті. Миколаївського блогера судитимуть за держзраду

48-річного блогера з Миколаєва судитимуть за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк. За її словами, обвинувачений формував мережу ворожих агентів і збирав розвіддані щодо ситуації на Закарпатті.

За даними слідства, у 2014 році обвинувачений виїхав до тимчасово окупованого Донецька. Там він співпрацює з представниками росармії.

“Проросійські погляди чоловік активно висловлює у власному блозі в одній із соцмереж. Серед своїх читачів він шукав однодумців і готував агентурну мережу, яка б діяла в інтересах держави-агресора”, — розповіла Хижняк.

Після повномасштабного вторгнення Росії обвинувачений займався пошуком розвідданих щодо дислокації та пересування українських військ, зокрема і на території Закарпатської області.

“Він намагався завербувати ужгородця до співпраці та переконував його надати інформацію щодо підприємств оборонного комплексу, дані про місцеву владу тощо. Блогер виступав і на підконтрольному російському телеканалі, позиціонуючи себе “координатором миколаївського підпілля”. Він публічно підтвердив, що збирає дані у сфері оборони в інтересах РФ, зокрема щодо діяльності центрів комплектування та соціальної підтримки Миколаївщини”, — додала речниця.

Оскільки чоловік наразі перебуває на тимчасово окупованих територіях України, правоохоронці здійснюють заходи для притягнення його до відповідальності. Чоловіку заочно повідомили про підозру. За фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану, Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо уродженця Миколаєва. Йому загрожує 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...