Опубліковано: 28 Червня, 2023. Переглядів: 653


Доплати військовим: Верховна Рада ухвалила новий закон

Верховна Рада 28 червня ухвалила в другому читанні й цілому законопроєкт про доплати військовим під час воєнного стану.

Він має виправити закон про повернення виплат у 30 тис. грн.

“За” проголосували 311 депутатів.

Про це повідомив народний депутат фракції “Голос” Ярослав Железняк.

“Головне положення законопроєкту залишається без змін – щомісячна додаткова винагорода військовослужбовцям від 30 тис. до 100 тис. грн пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань в порядку, розмірах та на умовах, встановлених Кабінетом міністрів (тобто як зараз)”, – ідеться у повідомленні.

Значно збільшуються виплати пораненим. Якщо сьогодні це 600-800 грн, то після ухвалення закону поранені бійці, зараховані у розпорядження командира, отримуватимуть понад 20 тис. грн.

“Пораненим військовим, які визнані непридатними до військової служби та зараховані у розпорядження, перші два місяці платитимуть за останньою займаною посадою, з третього місяця по 20 100 грн на місяць у порядку, встановленому Кабміном”, – додав Железняк.

Щомісячна винагорода в розмірі 100 тис. грн передбачена для тяжко поранених на лікуванні, полонених та зниклих безвісти.

Іншим категоріям військових передбачені такі виплати:

– додаткова винагорода в розмірі 6 тис. грн для строковиків пропорційно часу проходження військової служби;

– щомісячна винагорода 2350 грн курсантам військових ВНЗ;

– інструкторам – не менше 15 тис. грн.

Під час воєнного стану військовим (зокрема курсантам та строковикам) гарантуватиметься відпустка тривалістю 30 днів, а також додатково 10 днів оплачуваної відпустки за сімейними обставинами чи з інших поважних причин.

Законопроєкт також гарантує, що мобілізовані громадяни України, які раніше не проходили службу, мають обов’язково пройти курс базового військового вишколу та підготовку за військово-обліковою спеціальністю тривалістю не менше одного місяця.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...