Опубліковано: 28 Червня, 2023. Переглядів: 724


Зеленський пропонує офіційно перенести дати відзначення трьох великих свят

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про перенесення дат відзначення трьох важливих свят.

Офіційно пропонується встановити нові дати святкування Різдва Христового, Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць України.

Документ розміщено на сайті головного законодавчого органу держави.

Президент пропонує, щоб Різдво Христове в Україні офіційно відзначалось 25 грудня (замість 7 січня), День Української Державності ‒ 15 липня (замість 28 липня), а День захисників і захисниць України ‒ 1 жовтня (замість 14 жовтня).

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що українському народові тривалий час нав’язувались російська ідеологія у майже всіх сферах життя, у тому числі стосовно дотримання юліанського календаря та святкування Різдва Христового 7 січня.

“Різдво Христове – це велике християнське свято, яке є невід’ємною частиною нашої української культури. Більшість православних християн світу святкують Різдво Христове 25 грудня. Православна церква України 24 травня 2023 року на Архієрейському соборі затвердила повний перехід з 1 вересня 2023 року на новий – новоюліанський календар, за яким живе більшість православних церков світу та яким, зокрема, передбачено святкування Різдва Христового 25 грудня, а не 7 січня”, ‒ йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається також, що метою законопроекту є відмова від російської спадщини.

Нині законопроект відправлено на опрацювання у профільний Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...