Опубліковано: 31 Січня, 2021. Переглядів: 393


Кримінальна хроніка: найрезонансніші події, які сколихнули Закарпаття

Кримінальні новини Закарпаття за тиждень: злочини, правопорушення, надзвичайні новиини. Будьте в курсі усіх найрезонансніших подій в області!

Затримали організаторів двох міжрегіональних банд

СБУ блокувала діяльність двох ОЗУ, які займалися рекетирством у Закарпатській, Івано-Франківській, Київській та Львівській областях.

За даними слідства, зловмисники, серед яких раніше засуджені за тяжкі злочини, під штучними приводами «вибивали» гроші з представників комерційних структур, а в разі несплати погрожували фізичною розправою. Задокументовано факт вимагання від підприємця з нашого краю 100 тисяч доларів. Правоохоронці затримали в Ужгороді трьох фігурантів під час одержання чергової суми «данини» від потерпілого. В ході обшуків за місцями їх проживання виявлено вогнепальну зброю та боєприпаси, також встановлені банківські рахунки, де учасники банди зберігали гроші, одержані від злочинної діяльності.

У межах кримінального провадження повідомлено про підозру двом організаторам угруповання, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших його учасників.

Також у Мукачеві співробітники СБУ затримали лідера ОЗУ, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей через телефонні погрози. Йшлося про повернення неіснуючих боргів. У цій справі теж шукають докази причетності інших зловмисників. Заходи із блокування незаконної діяльності проводилися спільно зі слідчими закарпатського ГУ Нацполіції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, інформує пресслужба УСБУ.

«Дипконтрабанда» на понад 7 млн гривень – митнику погодили підозру

Йдеться про інцидент, що трапився на ПП «Тиса» торік наприкінці вересня, коли закарпатець за підробленими дипломатичними документами намагався вивезти до ЄС більш ніж 180 тис. пачок сигарет вартістю понад 7 млн грн.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру головному держінспектору згаданого пункту пропуску у службовому підробленні. За даними слідства, під час процедури митного оформлення він вніс до автоматизованої системи завідомо неправдиві відомості, знаючи, що дипдокументи та відповідні номерні знаки на авто «Mercedes-Benz Sprinter» фіктивні, й надав можливість псевдодипломату виїхати за межі України, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Залізничник «продавав» посади в підрозділі

Співробітники СБУ підозрюють посадовця локомотивного депо «Мукачево» в систематичному отриманні неправомірної вигоди.

За попередньою версією слідства, колишній керівник вимагав від громадян хабарі за сприяння у працевлаштуванні до підпорядкованого йому підрозділу. Зокрема за посаду помічника машиніста «запросив» 2 тисячі доларів. Викрили посадовця в Ужгороді на отриманні другої частини хабара – тисячі доларів. Йому повідомлено про підозру у зловживанні впливом. Заходи з викриття проводилися спільно зі слідчими крайового ГУ Нацполіції під процесуальним керівництвом закарпатської прокуратури, інформує пресслужба УСБУ в області.

Підприємця підозрюють у незаконному видобутку гравію на 7 млн грн

За процесуального керівництва обл­прокуратури повідомили про підозру ще одному фігуранту провадження щодо незаконного видобутку піщано-гравійної суміші на Тячівщині.

Місцевий підприємець під виглядом робіт із розчистки русла р. Тиса за допомогою найманих робітників та вантажної техніки організував протиправну діяльність, а здобуту суміш у подальшому реалізовував мешканцям району. Цим державі завдали близько 7,3 млн грн збитків, а загальна їх сума в межах кримінального провадження – понад 10 млн грн.

Слідство, яке здійснюють СУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу УСБУ, триває, кажуть у пресслужбі обласної прокуратури.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...