Опубліковано: 11 Червня, 2023. Переглядів: 1217


Наслідки негоди: у сусідній із Закарпаттям області пошкоджено майже 100 будинків (+ФОТО, ВІДЕО)

Внаслідок негоди постраждали Дрогобицький та Стрийський райони Львівської області. До ліквідації наслідків зливи довелося залучити 18 одиниць спецтехніки та 91-го рятувальника.

Потужні зливи, які пройшли 10 червня на території Львівської області, призвели до сильних затоплень двох районів.

Про це 11 червня повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у своєму Telegram.

За інформацією Козицького, у Східниці сталося розтікання річки Східничанка, внаслідок чого рівень води піднявся на 1,5 м, а по всій довжині річки було розмито береги.

За ситуацією на ранок 11 червня підрозділи ДСНС змогли відкачати воду з 16 домогосподарств. Усього затоплення зазнали близько 100 житлових будинків, десяток готельних господарств, 11 магазинів та 15 автомобілів. Також пошкоджено 5 мостів.

2/3 населеного пункту поки що залишаються без електропостачання. Також тимчасово припинено воду та газопостачання у Східниці.

“Через пошкодження мосту в селі Новий Кропивник та двох мостів у селі Перепростиня відсутня можливість проїзду до 16 населених пунктів. Об’їзд можливий”, — повідомляє голова Львівської ОВА.

Ситуація у Стрийському районі

Козицький повідомив, що сильні опади пошкодили значну частину дорожнього полотна у селах Підгородці та Урич. Рух на найнебезпечнішому місці ділянки дороги зараз перекрито, проте є можливість об’їзду.

У Заповіднику “Тустань”, де проводився чемпіонат зі спортивного гірничого туризму, вдалося евакуювати 60 осіб, серед яких 44 дитини.

Голова ОВА зазначив, що зараз опади продовжуються, проте їх інтенсивність зменшилася і зараз вода сходить самопливом.

Також він зазначив, що внаслідок затоплення жертв та постраждалих серед місцевого населення немає, а ситуація контролюється співробітниками служби надзвичайних ситуацій.

За інформацією ГУ ДСНС у Львівській області, 10 червня близько 18:01 у селищі Східниця Дрогобицького району внаслідок сильних дощів та стікання гірських вод сталося розтікання річки Східничанка та сталося підтоплення 6 вулиць, близько 100 житлових будинків та інших об’єктів інфраструктури.

Співробітники ДСНС врятували з затоплених територій 45 осіб, з яких 8 дітей.

До роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха було залучено 18 одиниць спецтехніки та 91 особу.

Ситуація з затопленням 11 червня

Станом на ранок 11 червня вода поступово починає сходити, проте опади не припиняються. Про це повідомляє місцевий Telegram-канал Львович.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...