Опубліковано: 6 Червня, 2023. Переглядів: 520


На заході України двоє військових та лікарка шпигували для РФ (ВІДЕО)

Військова контррозвідка Служби безпеки України провела спецоперацію на Львівщині.

Під час комплексних заходів нейтралізовано агентурну мережу ГРУ, яка шпигувала за Силами оборони на Яворівському полігоні.

Наразі всіх учасників агентурної групи викрито. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення, повідомила 6 червня пресслужба СБУ.

“Фігурантами виявились двоє українських військових та лікарка, які у складі різних підрозділів дислокувалися на території Яворівського військового полігону. Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ їх залучив до співпраці кадровий співробітник російської воєнної розвідки. А вже після 24 лютого 2022 року вони збирали інформацію, яка цікавила розвідку країни-агресорки”, ‒ ідеться у повідомленні.

Кожен з них мав свою “лінію” розвідувально-підривної діяльності проти України. Для зв’язку використовували месенджери.

Один із фігурантів регулярно передавав агресору локації окремих підрозділів українських захисників на території полігону.

Крім цього, зловмисник намагався збирати відомості про результати міжнародного військового співробітництва Сил оборони. СБУ викрила російського агента під час виконання ним ворожого розвідзавдання. Слідчі вже повідомили йому про підозру.

Ще одна учасниця агентури ГРУ намагалася передати своєму “куратору” відомості про візити військово-політичного керівництва України до одного з медзакладів у регіоні.

Інший ворожий поплічник – посадовець навчального підрозділу українських військ. Він “зливав” воєнній розвідці РФ інформацію про розгортання бойових частин ЗСУ та локації військової техніки. Йому також уже повідомили про підозру.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...