Опубліковано: 29 Січня, 2021. Переглядів: 347


Вагітну сироту не пускають у власну кімнату в гуртожитку (ФОТО)

У місті Стрий на Львівщині сирота не може заселитись у кімнату в гуртожитку, яка належала її покійній матері. Її не пускає сусідка – змінила загальні двері в блок.

Ані соціальні служби, ані поліція не можуть допомогти Вікторії, яка зараз на 9-му місяці вагітності. Про це у Facebook повідомила волонтерка й засновниця центру “Місто добра” Марта Левченко.

Вікторія втратила батьків, виховувалася в сиротинці “Пролісок”, потім – у прийомній сім’ї. Але згодом її повернули вже у Львівський притулок на Левандівці. Після притулку дівчина навчалася у профучилищі на кухаря-кондитора, а після закінчення мала розпочати самостійне життя в кімнаті своєї матері, яка їй залишилася у спадок. Міська рада сплачувала борги за кімнату для статусної дитини й готувала її оселити в помешканні. Дівчина має всі документи про законність її вселення.

“Усі документи та рішення міської ради про закріплення кімнати в гуртожитку є, але потрапити туди Віка не може. Річ у тім, що сусідка по кімнаті замінила загальні двері в блок і не пускає ані соціальні служби, ані саму дівчину. Нікого. Кажуть, вона навіть найняла адвоката, який має допомогти залишити Віку без житла. Мовчить і комендант гуртожитку, розводячи руками. Видно, сусідка все з усіма вирішила”, – розповіла волонтерка.

Документи соціальна служба показувала коменданту гуртожитка. Зверталися до поліції, але безрезультатно. Грошей на адвоката у Вікторії немає. Єдине, що пропонують їй місцеві соціальні служби – ще один притулок після того, як закінчиться її термін у благодійному центрі “Місто Добра”. Та волонтерка каже, що жінка може залишатися стільки, скільки буде потрібно. І звертається до усіх служб з проханням владнати ситуацію.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...