Опубліковано: 11 Травня, 2023. Переглядів: 375


Українцям хочуть виплачувати по 12 000 гривень компенсації від РФ: подробиці законопроєкту

В Україні розробляють алгоритм виплати компенсацій українцям, які вони отримуватимуть від РФ.

Відповідний законопроект №9279 “Про основні засади забезпечення компенсацій жертвам збройної агресії Російської Федерації” вже зареєстровано у Верховній Раді, пише Today.ua.

Які компенсації українці зможуть отримати від РФ

У законопроекті пропонується визначити джерелом компенсацій не менше 8% ВВП Росії, а це приблизно 1,779 трлн доларів. На виплати зможуть розраховувати більшість українців, окрім тих, кого було засуджено за скоєння злочинів проти нацбезпеки.

Отримані репарації після закінчення війни планується розподілити на щонайменше найближчі 20 років. Реалізація проєкту також дозволить знизити навантаження на Пенсійний фонд та скасувати інститут субсидій, йдеться у документі.

Таким чином, якщо розділити умовну отриману суму від РФ на всіх українців, близько 40 млн осіб щомісяця зможуть отримувати по 12 000 гривень компенсації. Наприклад, сім’я з двома дітьми може розраховувати на виплати у розмірі 1200 доларів. Виручені кошти можна буде спрямувати на оплату комунальних послуг, освіту, охорону здоров’я тощо.

Автори законопроєкту вважають, що ухвалення цього документа певним чином допоможе відновленню України, покращить якість життя громадян та виключить або значно ускладнить повторну військову агресію РФ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...