Опубліковано: 8 Травня, 2023. Переглядів: 1339


В Україну йде потужне похолодання з заморозками і снігом

Вівторок в Україні знову буде із заморозками.

Протягом дня 9 травня температура повітря становитиме в більшості областей +11…14°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. Найближча ніч також буде холодною в країні: +2…6°С, на півдні +6…11°С.

“Заморозки очікуються найближчої ночі у північних та західних областях.

І така ж холодна ділянка в Карпатах, що логічно. Але й також у Чернівецькій області, яка, зазвичай, тепліша за інші західні області. Словом, травень вирішив спробувати кардинально інший синоптичний стиль. На щастя, хоч з “луком” не експериментує – бузок, каштани, півонії деревні, нарциси і решта пречудових квітучих гардеробних травневих комплектів”, – написала вона у Facebook.

Знову несподіваний холодний острівець буде на південному сході і навіть у Криму, +7…12°С.

Вночі опади пройдуть переважно південним віночком: від Одещини через Крим до Донеччини. У Карпатах може посипати мокрим снігом.

На решті території вночі буде сухо, навіть із проясненнями. Через що заморозки й можливі.

А ось удень 9 травня в Україні дощів побільшає, очікуються майже повсюди місцями, короткочасні. У Приазов’ї дощі можуть бути сильнішими. На крайньому заході, на Житомирщині та Київщині – без істотних опадів.

У Києві 9 травня вночі буде холодно: +3…5°С, на околицях є ймовірність заморозків. Вдень у вівторок у столиці потепліє до +11…13°С.

Нестрімке, проте все ж потепління, розпочнеться аж із 12 травня, з п’ятниці.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...