Опубліковано: 5 Травня, 2023. Переглядів: 284


Пандемія Covid-19 у світі завершилась – ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я скасувала статус пандемії коронавірусної хвороби Covid-19. Про це організація заявила у п’ятницю.

“Вчора Комітет з надзвичайних ситуацій зібрався у 15-й раз і рекомендував мені оголосити про припинення надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров’я, що має міжнародне значення. Я прийняв цю пораду”, – заявив очільник ВООЗ Аданом Гебреєсус.

“Однак це не означає, що Covid-19 більше не становить глобальної загрози здоров’ю”, – кажуть в організації.

Минулого тижня хвороба забирала життя кожні три хвилини, повідомили. “І це лише ті смерті, про які ми знаємо”, – заявили.

Надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я через глобальний спалах Covid-19 оголосили у січні 2020 року.

“За три роки з того часу Covid-19 перевернув наш світ з ніг на голову. ВООЗ повідомила про майже сім мільйонів смертей, але ми знаємо, що їх кількість у кілька разів більша – щонайменше 20 мільйонів”, – сказав голова організації.

Пандемія коронавірусу спричинила серйозні економічні потрясіння, скасування подорожей, закриття підприємств, занурення мільйонів людей у бідність, самотність, ізоляцію, тривогу і депресію, повідомили.

Зараз вже більше ніж рік пандемія має тенденцію на послаблення. Імунітет населення зростає завдяки вакцинації і тому, що люди перехворіли.

Також знижується смертність і послаблюється тиск на системи охорони здоров’я.

Водночас у ВООЗ сказали, що вірус “все ще ще мутує”.

“Залишається ризик появи нових варіантів, які викликають нові сплески заражень і смертей”, – заявили.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...