Опубліковано: 2 Травня, 2023. Переглядів: 178


Командири російської армії готують внутрішній “переворот”

Командири російської армії критикують своє керівництво, намагаючись його скинути.

Опозиційна “фракція” у міністерстві оборони Росії, ймовірно, намагається змістити вищих військових чиновників, публічно критикуючи їхні дії, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Російські блогери скаржаться, що заступник міністра РФ оборони генерал-полковник Юнусбек Євкуров кілька місяців тому побував на херсонському напрямку й не виконав обіцянки виділити окупантам до 150 катерів для захисту островів у дельті Дніпра. Нестача плавзасобів спонукала колаборанта, колишнього “регіонала” і ексмера Херсона Володимира Сальдо, якого Кремль призначив “головою” окупаційної адміністрації Херсонської області, в середині квітня почати реквізувати цивільні катери для використання у військових цілях РФ”, – сказано в повідомленні.

Критика блогерів на адресу Євкурова почалася одразу після звільнення 27 квітня заступника міністра оборони Росії в тилу генерал-полковника Михайла Мізінцева.

“Мізінцева звільнили після того, як командувач Повітряно-десантних військ РФ і пов’язаний з приватною військовою компанією “Вагнер” генерал-полковник Михайло Теплинський проінспектував війська Північного флоту, виявивши серйозні проблеми із постачанням”, – зазначають аналітики.

Теплинський прийняв на себе командування російськими військами на півдні України в середині квітня і, можливо, використовує своє нове призначення для звільнення чиновників міноборони Росії, мотивуючи це тим, що вони не спроможні належним чином постачати війська.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...