Опубліковано: 30 Квітня, 2023. Переглядів: 503


Українка народила немовля вагою понад п’ять кілограмів. “Навіть ми, медики, були вражені”

Перша вагітність 26-річної львів’янки Зоряни проходила добре, настав час пологів. І коли дівчинка народилася, медики й батьки були вражені її параметрами.

“На 41-му тижні вагітності ми готували Зоряну до планових пологів, — розповідає Ілона Кошова, лікарка акушерка-гінекологиня пологового відділення Львівського обласного клінічного перинатального центру.

— І хоча вага жінки під час вагітності збільшилась у межах норми, за результатами обстежень ми розуміли, що дитинка буде величенька — до 4,5 кілограма”.

Жінка народжувала під епідуральною анестезією, поряд увесь час був її чоловік Володимир — підтримував, тримав за руку. Через 12 годин на світ з’явилась їхня донечка. “Навіть ми, медики, були вражені параметрами новонародженої: її зріст становив 61 сантиметр, а важила вона 5060 грамів, — ділиться Ілона Кошова. — Ми навіть принесли іншу вагу, аби переконатись, що це не помилка!” Молоді батьки також були приємно здивовані.

За словами Ілони Кошової, новонароджені із великою масою тіла здебільшого мають супутні патології, зокрема йдеться про цукровий діабет. У цьому ж випадку медики оцінили стан дівчинки за шкалою Апгар (це система швидкої оцінки новонародженого малюка) 9/9 балами з десяти!

Перші дві години дитинка була на грудях у мами (й отримала перші краплини молозива, що дуже важливо для формування імунітету), а тоді — у татка. “Це потрібно не лише для збереження теплового ланцюжка (зігрівання дитинки), але для її контакту з батьківською флорою, мова про корисні бактерії, які є на шкірі мами й тата, — пояснює Ілона Кошова. — Завдяки цьому підвищується опірність організму немовлятка, поліпшується адаптація до зовнішнього середовища, до того ж формується психоемоційний зв’язок між батьками і дитиною”.

За словами лікарів, це значна подія для медичного закладу — народження здорової дитинки з масою тіла понад п’ять кілограмів, особливо, якщо йдеться про першу вагітність у жінки, а пологи проходять природним шляхом. За останні 12 місяців це перший такий випадок у перинатальному центрі!

Дівчинку назвали Ганнуся, вона вже вдома зі своїми люблячими батьками, має гарний апетит і добре розвивається.

Лариса Пецух, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...