Опубліковано: 29 Квітня, 2023. Переглядів: 454


Італійські волонтери приїхали в Хуст на байку (ФОТО)

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну мільйони небайдужих по всьому світу об’єдналися, щоб підтримати нашу державу в цей важкий час.

Сотні іноземних волонтерів відвідали нашу країну з гуманітарною місією. Серед них – італійці Аліче Жанні та Мірко Таркон, які співпрацюють із БФ Energia sorrisi ODV, що в місті Віченца.

Вони подолали тисячі кілометрів на сталевому коні, щоб привезти у наш край медикаменти для бійців та цивільних. У Хусті їх зустріла засновниця БФ «Лайф» Тетяна Вовчок й подякувала за таку важливу місію.

«Аліче та Мірко – надзвичайні люди. Бо коли італійці святкували Великдень, вони вирушили в Україну з допомогою. Це – приклад благородства та небайдужості», – каже.

Загалом, за її словами, вони привезли на Закарпаття 15 кг ліків, які сьогодні вкрай необхідні. Частину препаратів передадуть Горінчівській амбулаторії для ВПО та потреб громади, а решту відправлять у госпіталь, де лікуються наші захисники.

До слова, ці італійські волонтери вже понад 20 років подорожують мотоциклом по всьому світу. Їдуть туди, де люди потребують підтримки. За ці роки відвідали багато країн, побували в багатьох гарячих точках, зокрема доставляли протези для поранених у Сирії, передавали смаколики для знедолених діток у Африці, а нині приїхали в Україну, щоб засвідчити свою підтримку. І хоча це їхня перша подорож у нашу країну, проте, як запевнили, – не остання.

Сніжана ДОЛГІНА, НЗ


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...