Опубліковано: 21 Квітня, 2023. Переглядів: 664


На Закарпатті за підозрою в отриманні хабарів судитимуть очільницю міжрайонної МСЕК (ФОТО)

На Закарпатті за підозрою в отриманні хабарів судитимуть очільницю центру міжрайонної медико-соціальної експертизи. Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатської митниці.

За версією слідчих, підозрювана отримувала гроші від пацієнтів, які зверталися до медустанови для встановлення їм групи інвалідності.

“Жінка ставила закарпатців у безвихідне положення. За її позитивне рішення вони були змушені надати хабар. Задокументовано близько десятка таких випадків одержання обвинуваченою неправомірної вигоди. Її сума в середньому становила 500 доларів з особи. Загалом встановлено, що голова МСЕК неправомірно одержала 2700 доларів та 20 500 грн”, — йдеться у публікації.

Підозрювану затримали у грудні 2022 року.

“Тоді також встановили, що у змові з ужгородцем жінка повинна була виготовити для військовозобов’язаного довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчувала групу інвалідності. Раніше, до зміни в законодавстві, на їх підставі чоловіки могли безперешкодно перетинати кордон в умовах воєнного стану”, — повідомляють на Facebook-сторінці митниці.

Якщо провина буде доведена, то жінці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...