Опубліковано: 2 Квітня, 2023. Переглядів: 168


Чому не слід заряджати смартфон на 100 відсотків: пояснюємо

Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем. Найпроблемнішим місцем практично кожного пристрою є акумулятор (батарея). Щоб уникнути проблем з ємністю, експерти радять заряджати смартфон на певному відсотку.

Тому навіть така звичка, як повна зарядка смартфону до 100%, може негативно вплинути на батарею вашого гаджету.

Gazeta.ua розповість про оптимальні рівні зарядки.

Для початку варто зрозуміти, що кожен раз, коли ви заряджаєте батарею вашого смартфона до 100%, ви зменшуєте термін її служби. Кожен акумулятор має обмежену кількість циклів зарядки й розрядки, і часті зарядки до повного заряду можуть прискорити процес його зносу.

Наприклад, літій-іонна батарея здатна підтримувати свою працездатність близько 500 циклів повної зарядки – від 0 до 100%. Термін служби акумулятора може зрости утричі у тому разі, якщо його розряджати і заряджати циклами по 50%.

Наскільки відсотків краще заряджати смартфонGazeta.ua вже радила.

Головне запам’ятайте, що телефони краще працюють і довше зберігають характеристики акумулятора, коли заряд поповнюється часто і в межах середніх значень.

Тому на питання, як не зіпсувати батарею у телефоні, можна відповісти просто: не опускайте до 0% і не заряджайте до 100%.

Також не рекомендується ставити смартфон на зарядку на ніч. Хоча багато сучасних смартфонів автоматично припиняють зарядку при досягненні 100% рівня заряду, все одно через деякий час цей показник опускається до 99% і зарядка відновлюється. Таким чином користувачі самі прискорюють деградацію батареї.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...