Опубліковано: 30 Березня, 2023. Переглядів: 369


Угорщина неочікувано загриміла до списку “недружніх країн” для РФ

Росія внесла Угорщину до свого списку “недружніх країн” за участь у загальноєвропейських санкціях. Москва пригрозила Будапешту заходами у відповідь. Про це заявив російський посол в Угорщині Євген Станіславов у коментарі пропагандистам з “РИА Новости”.

За словами дипломата, керівництво Угорщини “демонструє прагматичну позицію” у своїй зовнішній політиці, але “відчуває тиск” з боку союзників по Євросоюзу і НАТО.

“Факт залишається фактом: Угорщина підписалася під усіма антиросійськими санкційними пакетами Брюсселя і змушена їх суворо виконувати. Саме тому вона віднесена до категорії недружніх Росії країн, на адресу яких можуть застосовуватися наші відповідні заходи”, – сказав Станіславов.

Він стверджує, що запровадження санкцій негативно позначилося на всіх сферах співпраці Москви і Будапешта – від економіки до людських контактів.

Дипломат також поскаржився, що через санкції страждає робота російського посольства в Угорщині.

“Але ми залишаємося оптимістами і навіть на цьому тлі продовжуємо прагнути до конструктивної взаємодії з Угорщиною і тримати канали діалогу відкритими”, – додав Станіславов.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...