Опубліковано: 23 Березня, 2023. Переглядів: 243


“Зберігаємо інформаційну тишу”: Сили оборони почали зачистку на півдні

Сили оборони півдня намагаються зачистити від окупантів 30-кілометрову зону на лівобережжі Дніпра. Роблять це в рамках контрбатарейної боротьби, повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини” 23 березня, передає Gazeta.ua.

“Поки що ми працюємо над тим, щоб ворог відчував нашу присутність, тиск.

Зокрема, в рамках контрбатарейного протистояння намагаємося вичищати смугу у 20-30 кілометрів на лівому березі. Це досить непроста робота. Ускладнюється вона тим, що ворог стало ховається за мирними мешканцями, намагаючись переховувати свої підрозділи і своє базування техніки у дворах місцевих мешканців, за житловими будинками”, – сказала Гуменюк.

Та, попри це, робота наших захисників “досить результативна”, відзначила Гуменюк.

“До прикладу, обстріли з боку Кінбурнської коси суттєво поменшали, оскільки ми уразили пункт постачання і складування боєприпасів. Зараз вони не мають потужної підтримки. І навіть пересування суходолом для них ускладнено, оскільки ми намагаємося тримати під вогневим контролем саме той перешийок, який пов’язує материкову частину Лівобережжя з півостровом Кінбурнська коса”, – пояснила вона.

За словами Гуменюк, таким чином Сили оборони намагаються зменшити натиск ворожого вогню по Дніпробузькому лиману і протилежним громадам: Очаківській і Куцурубській Миколаївської області.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський напередодні також відзначав ефективну роботу Сил оборони зі знищення російських загарбників.

“Зберігаємо інформаційну тишу щодо успіхів ЗСУ на лівому березі. Але не можу не сказати, що сьогодні ( 22 березня. – Gazeta.ua) орків там поменшало”, – написав він в Telegram.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...