Опубліковано: 19 Березня, 2023. Переглядів: 504


На Закарпатті готуються до видобутку першої технічної солі

На Закарпатті цього року планують видобути першу технічну сіль з Тереблянського соляного родовища. Її, зокрема, використовуватимуть для зимового утримання доріг. Про це у Telegram повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, проєкт має державне значення та перебуває під особливим контролем керівництва країни.

Нині тривають інженерні роботи з облаштування шахти.

“Ґрунт виявився нестійким, тому прийнято рішення розробляти прохід відкритим способом до стійкої породи. Це збільшує терміни виконання робіт. Необхідно встановити залізобетонну конструкцію для облаштування ділянки тунелю. На майданчику працює велика кількість техніки та фахівців”, ‒ зазначив Микита.

За попередніми підрахунками, у перспективі родовище зможе забезпечити 100% потреби України в технічній солі. Нині Україна потребує її до 450 тисяч тонн на сезон.

Микита нагадав, що через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство “Артемсіль”. Воно закривало потреби України в солі.

“Саме тому для виконання окремих спеціальних завдань, серед яких і забезпечення продовольчої безпеки країни, залучили Закарпаття, котре має відповідні ресурси та потенціал”, ‒ додав Микита.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...