Опубліковано: 18 Березня, 2023. Переглядів: 386


На Закарпатті американські лікарі допомогли нашим врятувати сімох складних пацієнтів

Шанс на нове життя в лікарнях Закарпаття завдяки американським та місцевим медикам отримали 7 дорослих і маленьких пацієнтів. Група пластичних хірургів упродовж тижня проводила надскладні операції українцям.

Спершу спеціалісти зі США працювали в обласній дитячій лікарні, де прооперували трьох малят. Одна з процедур стосувалася лікування незрощеного піднебіння.

Дитина пережила вже 4 операції, але тепер нарешті все має бути добре. У двох інших випадках ішлося про складні післяопікові травми, які впливали на можливість рухати кистю. З дітьми здебільшого працювала американка Оксана Джексон, мама якої народилася неподалік Полтави. Вона ще з 2013-го допомагає нашим медикам боротися з важкими недугами юних пацієнтів.

Іншою важливою ціллю приїзду фахівців була допомога пораненим військовим та практичне навчання лікарів з Ужгорода, Вінниці, Львова проводити складні мікрохірургічні втручання. В операційних ЗОКЛ ім. А. Новака робота кипіла по 8 – 12 годин, іноді пацієнтам проводили по 2 операції. Зокрема військовому зі складною травмою передпліччя з ураженням судин, м’яких тканин і нервів не тільки реконструювали руку, щоб сховати дефекти, а й зробили все, аби повернути рухливість кисті. Для цього довелося пересаджувати м’яз, судини, нерви та шкіру. Ще одному пацієнту відновлювали нижню щелепу, нарощуючи кісткову частину, взяту з гомілки, а також пересаджували шкіру, щоб наростити губу.

Це вражаюча робота фахівців із застосуванням новітніх технологій. Зараз усі прооперовані почуваються добре, інформує Закарпатська ОВА на своїй сторінці у фейсбуці.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...