Опубліковано: 17 Березня, 2023. Переглядів: 252


Їх також стосується: як в Україні вручають повістки переселенцям

Під час дії воєнного стану повістки до “військкоматів” можуть отримати всі громадяни України призовного віку, й внутрішньо переміщені особи також. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №1487.

Після зміни місця проживання протягом тижня внутрішньо переміщені особи мають з’явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за новим місцем проживання й стати на військовий облік.

Якщо громадяни прибули з тимчасово окупованих територій України, то персонально-первинний та персональний військовий облік здійснюється після взяття їх на облік ВПО та на військовий облік у місцевих ТЦКСП.

Для реєстрації потрібні заява, паспорт, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Особи, звільнені у запас, повинні надати ще обліково-послужну картку та припис військової частини.

Звільнені за станом здоров’я або сімейними обставинами додають свідоцтво про хворобу та інші документи, що підтверджують законність дострокового звільнення, рішення військово-лікарських комісій щодо придатності за станом здоров’я для проходження військової служби у мирний або воєнний час.

При втраті будь-якого з документів, громадянин не звільняється від неявки до військкомату.

ВПО також можуть отримати повістку в будь-якому громадському місці та на вулиці. Вони мають право перевірити посвідчення посадової особи, яка повинна мати відповідне розпорядження керівника ТЦК із зазначеними прізвищами осіб, яким вручаються повістки. Якщо ім’я вповноваженого не вказано, то цей документ можна вважати недійсним.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...