Опубліковано: 17 Березня, 2023. Переглядів: 2541


Хустщиною шириться сумна звістка (ФОТО)

17 березня Довжанська громада зустріне свого полеглого у війні Героя Івана Романа. Захисник із Закарпаття загинув 9 березня 2023 року виконуючи завдання.

Прощання і чин поховання відбудуться у храмі Успіння пресвятої Богородиці с. Довге на Хустщині.

Про це інформує Довжанська тергромада у мережі “Фейсбук”.

Сьогодні о 10.30 год., з с. Сільце вирушить траурний кортеж з Героєм України, старшим сержантом Іваном Романом, до рідної домівки в с. Довге, вул. Боднарівська, 7 для прощання з рідними та друзями (орієнтовний час прибуття 12.00 год.)

О 13.00 год. біля рідного будинку в с. Довге, вул. Боднарівська, 7 розпочнеться церемонія прощання та військового почту загиблого Героя України, після чого об 14.00 вирушить траурний кортеж до місця поховання Героя – Алея Слави (сільське кладовище с. Довге).

9 березня 2023 року, близько 07 год 10 хв, противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та мінометний обстріл спостережного пункту позицій підрозділів Сил Оборони України, які займала військова частина А7124 101-ї Окремої Бригади ТрО Сил Територіальної Оборони ЗСУ, в районі села Привілля Соледарської міської громади, Бахмутського району, Донецької області, внаслідок чого – старший сержант Іван Роман, старший сапер інженерно-саперного взводу військової частини А7124 101-ї Окремої Бригади ТрО Сил Територіальної Оборони ЗСУ, від отриманих травм та поранень несумісних із життям – загинув на полі бою, Героїчно віддавши своє життя.

Старший сержант Іван Роман народився 26 вересня 1965 року в селі Довге на Закарпатті. Зростав він здоровою та тихою дитиною в сім’ї простих робітників. В 1972 році вперше пішов до Довжанської середньої школи, яку успішно закінчив у 1982 році. Після закінчення школи продовжив навчатися в Надвірнянському професійно-технічному училищі по спеціальності «Токар-фрезеровщик». В 1983 році був призваний до лав армії, як сапер-інженер, прослуживши 6-ть місяців у Бердичіві продовжив службу свою в Чехословаччині. У 1985 році повернувся до дому та почав працювати на машинобудівному заводі «Тиса» в селі Довге. У квітні 1988 році одружився, в нього народилися два сини Віктор та Іван, яких він виховував та любив до останніх днів його життя. До початку повномасштабного вторгнення працював майстром на всі руки, як і в Україні так і за кордоном. У червні 2022 року став на захист нашої держави. Загинув 9 березня 2023 року виконуючи завдання. Любив свою родину і пішов з життя захищаючи її та Рідну Батьківщину! Іван був та залишиться в наших серцях людиною з великої літери і з дуже добрим серцем!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...