Опубліковано: 16 Березня, 2023. Переглядів: 288


На заході України ухилянти хотіли втекти “водіями міжнародних перевезень” (+ФОТО)

Служба безпеки України заблокувала три схеми ухилення від мобілізації в умовах війни. Фігурантам повідомили про підозру за кримінальною статтею – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

У декількох областях оголошені підозри п’ятьом організаторам оборудок. Про це СБУ повідомила у четвер.

“За гроші вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі нашої держави. Вартість таких “послуг” становила до 9 тис. дол”, – пише спецслужба.

У Львівській області затримали трьох ділків, які пропонували ухилянтам втекти за кордон як водії міжнародних перевезень.

Фігурантам повідомили про підозру за кримінальною статтею – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

У Києві СБУ спільно з Державним бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони.

Той через посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки організував незаконне оформлення документів для зняття громадян з військового обліку.

У Закарпатській області викрили двох мешканців Берегівського району. Один із фігурантів – раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через держкордон.

Зловмисники планували перевозити “клієнтів” поза встановленими пунктами пропуску на авто.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...