Опубліковано: 14 Березня, 2023. Переглядів: 266


Російський винищувач зіткнувся з американським безпілотником над Чорним морем: що відомо

Російський винищувач Су-27 зіштовхнувся з американським безпілотником над Чорним морем.

Про це повідомляє прес-служба Європейського командування Збройних сил США. Зазначається, що до зіткнення російські бойові літаки пролітали над дроном у «безрозсудній манері».

«Наш безпілотник MQ-9 виконував звичайні операції в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і збив російський літак, що призвело до аварії та повної втрати MQ-9. Насправді цей небезпечний і непрофесійний вчинок росіян ледь не призвів до краху обох літаків», – наголосив командувач ВПС США в Європі та Африці, генерал ВПС США Джеймс Хекер

За його словами, авіація США та союзників продовжить проводити операції у міжнародному повітряному просторі. Водночас у командування наголосили, що такі дії рф небезпечні і можуть призвести до ненавмисної ескалації.

Зазначається, що близько 08:03 ранку за київським часом один із російських літаків СУ-27 зачепив гвинт MQ-9, через що американським силам довелося збити MQ-9 у міжнародних водах.

У USAREUR-AF додали, що декілька разів перед зіткненням СУ-27 скидали пальне та здійснювали перед MQ-9 у непрофесійні маневри.

«Цей інцидент демонструє відсутність компетентності на додаток до того, що він небезпечний і непрофесійний», – наголосили в USAREUR-AF.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...