Опубліковано: 14 Березня, 2023. Переглядів: 356


У Повітряних силах пояснили причини частих повітряних тривог, які лунали 14 березня

У низці регіонів України протягом 14 березня декілька разів лунали повітряні тривоги. Вони пов’язані з активністю тактичної авіації, небезпекою застосування балістичних ракет та зльотом МіГів-31. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає “Громадське”.

“Так, активність тактичної авіації фіксували на лінії бойового зіткнення, якою є й узбережжя моря, зокрема це Одеська та Миколаївська області.

На сході тривоги були пов’язані з небезпекою застосування балістичних ракет – оперативно-тактичних комплексів наземного базування”, – сказав Ігнат.

Решта тривог, за його інформацією, пов’язані зі зльотом Міг-31, який є носієм ракет “Кинджал”.

“Нічого незвичайного не відбувається. Противник це робить постійно, кожен день атакує наші позиції по всій лінії зіткнення літаками тактичної авіації. І про це щодня є у зведеннях. Ворог завдає ракетно-бомбових ударів по наших позиціях, зокрема і протирадіолокаційними ракетами”, – зазначив Ігнат.

За словами речника, на півдні сьогодні, ймовірно, випустили ракети Х-31, які не збиваються засобами ППО. Водночас їм протидіють іншими способами знешкодження.

“З літака Су-24 вони, імовірно, стріляли по засобах ППО в Одеській області, і ракети не досягли своїх цілей, відповідно, не влучили. Внаслідок цього уламки однієї з них поцілили в дитячий садочок. Ми не можемо збивати такі цілі зенітними засобами ураження”, – каже Ігнат.

Він пояснив, що ракета Х-31 – занадто швидкісна, тому її неможливо збити наявними засобами.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...