Опубліковано: 10 Березня, 2023. Переглядів: 6938


Яким буде курс долара найближчим часом: прогноз аналітика

Готівковий курс долара в Україні у березні, ймовірно, залишиться на поточному рівні або трохи знизиться. У найближчі один-два тижні американська валюта може ще більше подешевшати. Про це розповів Олександр Паращій, керівник аналітичного відділу Concorde Capital пише OBOZREVATEL

«Долар може ще трохи подешевшати протягом 1-2 тижнів, а далі, скоріше, він буде у тому діапазоні, який є сьогодні.

Тобто будь-яких серйозних причин для девальвації гривні поки немає. Якщо не буде ніяких термінів, пов’язаних з війною, будь-якими торговими обмеженнями, то рівень навколо 38-38,50 грн/дол. напевно буде залишатися найближчим часом», – зазначив експерт.

Фінансист додав, що тиск, який чиниться на долар і пов’язаний з великими бюджетними виплатами, вже повністю закінчився і зараз НБУ вже вдвічі менше витрачає валюти на підтримку фіксованого курсу. Відповідно, попит на долар дуже сильно впливають як серед бізнесу, імпортерів, так і у населення, що дозволило неофіційному курсу різко наближатися до офіційного.

«У тому числі це пов’язано з тим, що у нас зараз починається посівна і багато аграріїв продають валюту. Також, швидше за все, валюту певною мірою намагаються продати ті, хто купував її в банках за програмою Нацбанку через термінові валютні депозити. і оскільки вони купували її дешевше за готівковий ринок, то готові і продавати дешевше», – підсумував Паращий.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...