Опубліковано: 9 Березня, 2023. Переглядів: 770


В нацпарку на Закарпатті дикі свині знайшли рідкісний білий трюфель (ФОТО)

На Закарпатті на території нацпарку “Синевир” дикі свині вирили з ґрунту білий трюфель.Трюфель білий має досить сильний запах, його використовують в кулінарії, як делікатесну страву.

Фотографію виявленого гриба опублікували на Facebook-сторінці “Національний природний парк “Синевир”.

“В Чорноріцькому природоохоронному науково-дослідному відділенні, територія якого належить до заповідної зони, було виявлено плодові тіла гриба, які з ґрунту вирили дикі свині. За деякими систематичними ознаками, фахівці наукового відділу нацпарку прийшли до висновку, що це плодові тіла, які можуть належати до виду Трюфеля білого”, — йдеться у повідомленні.

“Оскільки даний вид гриба є рідкісним, то він заслуговує на вивчення і охорону”, — повідомили у нацпарку.

Що відомо:

Трюфель – земляний гриб, регіонально рідкісний, який росте в більшості під листяними деревами на глибині 30 см. Відноситься цей вид до аскомікотових грибів родини трюфелевих.

Плодові тіла неправильної форми, дещо подібні на бульби картоплі з гладкою поверхнею. У молодих грибів забарвлення білувате, згодом стає жовто-бурим, у старих грибів часто з червонуватими плямами. Необхідно приблизно 5-6 років, щоб під землею зі спор виріс трюфель. Вони ростуть поодинці або невеличкою групою із 3-6 грибів. Трюфель білий має досить сильний запах, його використовують в кулінарії, як делікатесну страву.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...