Опубліковано: 6 Березня, 2023. Переглядів: 382


Виплати захисникам: хто із військових зараз отримує 100 тисяч гривень

Від 1 лютого Кабмін змінив підхід до виплат військовослужбовцям. У Міністерстві оборони це називають справедливим підходом до виплат.

Але виникає чимало запитань до меж цієї справедливості.

Про нюанси розповів очільник Міноборони Олексій Резніков в інтерв’ю Ліга.

«Ми отримували сигнали саме від бійців про те, що хлопці, які реально на “нулі” і ризикують, отримують 100 000 грн. А сили забезпечення, які за 20-30-40 км не ризикують так своїм життям, але теж отримують 100 000. Це несправедливо. Паралельно є військовослужбовці, в яких немає навіть бойового розпорядження», – сказав міністр.

«Але нам з вами ще воювати. Не забувайте, що в нас є втрати. Родинам загиблих ми маємо заплатити по 15 млн грн. Пораненим теж. Це серйозне навантаження на бюджет, маємо бути до цього готовими. Оте »заощадження” – це ресурс, який дозволяє нам забезпечити живу тканину сектору безпеки. ЗСУ – найбільший роботодавець в країні. Роботодавець має розуміти свій ресурс. Ми ж не заробляємо, а тільки витрачаємо. Але ми підняли базове грошове забезпечення на 30%. Сьогодні солдат-стрілець найменшої категорії, який мав 13 000 грн, має 20 000 грн. А це все контракти і майбутнє пенсійне забезпечення. У всіх, починаючи від солдата, відбулось збільшення”, – додав Олексій Резніков.

Так від 1 лютого грошове забезпечення українських військових підняли приблизно на 30-35%. Додаткову винагороду в 30 000 грн більше не виплачуватимуть тим, хто в тилу. Проте військовослужбовцям, які працюють у зоні бойових дій, далі нараховуватимуть по 100 000 грн.

Натомість усім збільшать щомісячне грошове забезпечення до 20 100 грн. Такі зміни діятимуть уже в березні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...