Опубліковано: 4 Березня, 2023. Переглядів: 326


Скандал з коміком-втікачем: Мінкульт відреагував на ситуацію

Міністерство культури та інформаційної політики відреагувало на інтерв’ю українського стендап-коміка та учасника подкасту Srakadupa Андрія Щегеля, який заявив про втечу з України під час повномасштабної війни. У Мінкульті його дії назвали неприпустимим. Про це йдеться на сайті міністерства.

«Зазначена особа, яка порушила надане їй право виїзду за кордон, перебувала в складі групи, якій було надано тимчасовий дозвіл.

Дії коміка є неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються країні та готові воювати за збереження нашої держави», – ідеться у повідомленні.

Там також заявили, аби запобігти подібним ситуаціям, МКІП разом з правоохоронними органами буде ініціювати посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення до України чоловіків призовного віку.

«Наразі МКІП підготовлено та подано на затвердження Уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Конкретну ситуацію з порушенням наданого йому права виїзду з обов’язковим поверненням до України та ухиленням від мобілізації особи Андрія Щегеля буде взято під контроль правоохоронців», – ідеться у заяві.

Нагадаємо, в інтерв’ю українському журналісту Роману Скрипіну стендап-комік заявив, що він «з*бався з країни, як криса».

Скрипін нагадав Андрію, що в цей самий час українські хлопці гинуть для того, «щоб ти повернувся потім в Україну, в якій немає війни, яка перемогла».

Натомість комік заявив, що «це вибір хлопців – гинути».

«Я виходжу з того, що це вибір хлопців – гинути. Що таке країна? Фікція, яка утворена культурним приписом», – відповів Щегель.

В процесі розмови з’ясувалося, що мама хлопця працює в структурі МВС, а тато – МНС.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...